Σε πλήρη εξέλιξη το έργο διαγραμμίσεων έτους 2024 στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την περίοδο το έργο διαγραμμίσεων έτους 2024 στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, έργο ζωτικής σημασίας για την οδική ασφάλεια. Πρόκειται για έργο που μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης, είναι προϋπολογισμού 157.232 ευρώ και περιλαμβάνει τις οριογραμμές στις άκρες του δρόμου, τις αξονικές γραμμές, διαγραμμίσεις διακοπής πορείας σε διασταυρώσεις και κάποιες άλλες ειδικές διαγραμμίσεις, ενώ προβλέπεται και βελτίωση στις πληροφοριακές πινακίδες. Τα πλεονεκτήματα της διαγράμμισης για την οπτική καθοδήγηση γίνονται ιδιαίτερα σηµαντικά κυρίως τις νυχτερινές ώρες και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, όταν ο οδηγός δε μπορεί να διακρίνει τα στοιχεία που περιβάλλουν την οδό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς που επιβλέπει την εκτέλεση του έργου δήλωσε: «Ξεκίνησε και συνεχίζεται το έργο των διαγραμμίσεων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας. Είναι μία μελέτη που εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους. Στο έργο που περιλαμβάνει διαγραμμίσεις στους οδικούς άξονες έχουν ληφθεί υπόψη οι πραγματικές ανάγκες αλλά και τα αιτήματα που κατά καιρούς διατυπώνονται, με γνώμονα πάντα την συντήρηση των δρόμων και την ασφάλεια των οδηγών. Θεωρούμε ότι είναι ένα αναγκαίο έργο, ειδικά τους θερινούς μήνες που διανύουμε και η κυκλοφορία οχημάτων ντόπιων και επισκεπτών προς το παραλιακό μέτωπο αυξάνεται σημαντικά».

Η δαπάνη χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το έργο «Στοιχειώδης συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Ροδόπης ετών 2023-2024» και θα καλυφθεί από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού της Π.Ε. Ροδόπης και της ΠΑΜΘ.

                                                                                     Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα