Στην έναρξη του εργασιών του σεμιναρίου «Cultural Heritage School 3» ο Περιφερειάρχης Κρήτης – Crete.gov.gr

Στην έναρξη του εργασιών του σεμιναρίου με τίτλο «Cultural Heritage School 3» που συνδιοργανώνουν  το Υπουργείο Πολιτισμού, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων – ICOM  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το Σεμινάριο  αφορά στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της στην πολιτιστική κληρονομιά. Ειδικότερα θα αναλυθούν οι κλιματικοί κίνδυνοι για την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και οι δείκτες που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση κινδύνου. Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν, με την κατάλληλη διεπιστημονική υποστήριξη, σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της για επιλεγμένο αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα. To πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εισηγητές θα είναι Έλληνες και Αμερικάνοι ειδικοί επιστήμονες (επισυνάπτεται το προκαταρκτικό πρόγραμμα). Γλώσσες εργασίας θα είναι η ελληνική και η αγγλική.

Το Σεμινάριο παρακολουθούν περίπου 50 συμμετέχοντες, διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλοι εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

 


Πηγή
Author: Vaggelis Vardakis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα