Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου

Επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχάλη Μουρβετίδη πραγματοποίησε με αφορμή την παρουσία της στην περιοχή της Δράμας στο πλαίσιο περιοδείας και σειράς συναντήσεων της με τοπικούς φορείς εν όψει ευρωεκλογών ,η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου  ,συνοδευόμενη από τον βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ Κυριαζίδη τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δράμας κ. Α Γεωργιάδη τον Δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον υπεύθυνο προεκλογικού αγώνα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Μιχάλη Τάσσου.

Στην συνάντηση πήραν μέρος και οι Αντιπεριφερειάρχες Α.Μ.Θ. Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αργύρης Πατακάκης και Κοινωνικής Πολιτικής. κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, ώρα 10:30 π.μ., στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος).

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού συζητήθηκαν πέραν των γενικών θεμάτων συγκεκριμένα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας που απασχολούν το Νομό μας  τα οποία τέθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχάλη Μουρβετίδη ,ο οποίος πρόταξε την αγωνία των κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται   με τις αδειοδοτήσεις που δίνονται από το Υπουργείο για λειτουργία λατομείων μαρμάρου, κυρίως στις περιοχές του Κ. Νευροκοπίου-Βώλακα –Πύργων , λόγω του κινδύνου μόλυνσης του περιβάλλοντος με δυσμενείς επιπτώσεις  στην υγεία των κατοίκων και των αγροκτηνοτροφικών παραγωγών, αλλά και της αλλοίωσης του φυσικού τοπίου σε μία περιοχή τεράστιου φυσικού κάλους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μουρβετίδης, ανέφερε στην Υφυπουργό το θέμα που δημιουργείται, με την αδειοδότηση των φωτοβολταϊκών πάρκων, σε αγροτικές περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, αλλά και σε περιοχές αξιοποιήσιμες από  την κτηνοτροφία τονίζοντας την σπουδαιότητα τόσο του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της περιοχής όσο  και της υποστήριξης του από την πολιτεία , σημειώνοντας την ανάγκη θέσπισης διαδικασιών έτσι ώστε, να ζητείται πρώτα η γνώμη των τοπικών αρχών, των αρμόδιων τοπικών δημόσιων υπηρεσιών και της τοπικής κοινωνίας, πριν την έκδοση άδειας.

Η συνάντηση έλαβε τέλος, με εκατέρωθεν δεσμεύσεις συνεργασίας, προς ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα