Συνεχίζονται οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Νικόπολης και στο Άλσος Μετεώρων

Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Εθελοντισμού, υλοποιήθηκαν δύο περιβαλλοντικές δράσεις στον Δήμο Παύλου Μελά.

Η αρχή έγινε στο πάρκο της Νικόπολης στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου “Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στον Δήμο Παύλου Μελά”. Σε συνεργασία με τη We4All και την υποστήριξη του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά, μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης ενημερώθηκαν για τον Εθελοντισμό, την Πολιτική Προστασία, την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου.

Σε μια συμβολική κίνηση, τα μικρά παιδιά φύτεψαν αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά στα 2 παρτέρια του πάρκου. Κατόπιν οι μαθητές κατέθεσαν στους εκπαιδευτικούς τις προτάσεις τους για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας του σχολείου η οποία θα αναλάβει την οργάνωση σχετικών περιβαλλοντικών δράσεων.

Θερμές ευχαριστίες στη Χριστίνα Δρακοπούλου για τη συνεργασία και το συντονισμό την οργάνωση της εκδήλωσης, τον διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Σαμαρίνα και τον εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Οικονόμου.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Παύλου Μελά συνεχίστηκαν με μια ακόμα συνεργασία με τη We4ALL,τους Φίλους του Δάσους και την Ένωση Ποντίων Πολίχνης, οι οποίοι από κοινού συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 10:30 π.μ., τη δράση «Βάζουμε σήμερα τις ρίζες του αύριο!». Η δράση υλοποιήθηκε, στο πλαίσιo της βιωσιμότητας και ανανέωσης του Άλσους Μετεώρων – Πολίχνης και αφορούσε σε στοχευμένη δενδροφύτευση ειδικά επιλεγμένων δέντρων στη θέση των άρρωστων πεύκων που κόπηκαν πρόσφατα.

Μικροί και μεγάλοι, φορείς, σύλλογοι, σχολεία συμμετείχαν μαζικά υιοθετώντας ένα δεντράκι, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα τόσο τη φύτευσή του, όσο και τη μετέπειτα φροντίδα του. Συνολικά φυτεύτηκαν 120 δέντρα και θάμνοι, ενώ παράλληλα με τη δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκαν δράσεις που είχαν σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, όπως καθαρισμός του άλσους, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά ήταν αυτά που το απόλαυσαν περισσότερο καθώς ήρθαν σε επαφή με τους «μόνιμους κατοίκους τους δάσους», έπαιξαν στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο παιδότοπο και ζωγράφισαν σε χαρτί τις σκέψεις τους για το περιβάλλον. Στο τέλος της ημέρας κάθε δέντρο είχε ένα ταμπελάκι με το όνομα του κάθε πολίτη που το υιοθέτησε, ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Παύλου Μελά. Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Επαμεινώνδας Σέγκουλης και Ανέστης Λαζαρίδης. Την εταιρεία We4ALL εκπροσώπησε η Χριστίνα Δρακοπούλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
38FollowersFollow

Τελευταία Νέα