Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες σε πεζοδρόμια των Χανίων: Σε πλήρη εξέλιξη παρεμβάσεις ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Χανίων

08.02.2024 | Ώρα δημοσίευσης: 03:02


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη εργολαβία του Δήμου Χανίων, ύψους 4.000.000 ευρώ που αφορά στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του Δήμου, με τα έργα να ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στην περιοχή του Άη – Γιάννη και την οδό Δεληγιαννάκη.

Ολόκληρες γειτονιές και περιοχές απροσπέλαστες μέχρι πρόσφατα, αποκτούν πεζοδρόμια που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και την ασφάλεια του πεζού, όπως η οδός Δεληγιαννάκη, νότια της συνοικίας του Άη Γιάννη (Πρεβαντόριο), όπου η διέλευση του πεζού σε πολλά σημεία του πεζοδρομίου, ήταν αδύνατη. Ομοίως και στις παραμελημένες οδούς του Άη Γιάννη, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται ήδη στην οδό Μακεδονομάχων και να συνεχίζονται σε περαιτέρω σημεία.

Σημαντική είναι και η προσθήκη νέων στύλων φωτισμού και σωμάτων τύπου LED, καθώς και καινούργιου αστικού εξοπλισμού.

Για «πεζοδρόμια που αλλάζουν και ομορφαίνουν την καθημερινότητα και τη ζωή στις γειτονιές μας», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης ενώ όπως τόνισε οι εργασίες θα συνεχιστούν «σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά».

Το έργο, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και προβλέπει, πέρα της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, αλλά και σύγχρονες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα