Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για την Τ.Κ. Αχλάδας – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για την Τ.Κ. Αχλάδας

Τα θέματα του Οικισμού της Τ.Κ. Αχλάδας Φλώρινας σε σχέση με τη λειτουργία του Λιγνιτωρυχείου συζητήθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με την συμμετοχή του Βουλευτή Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα, του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, του Προέδρου της Τ.Κ. Αχλάδας Βασίλειου Ντόνου, εκπροσώπων της εταιρίας που διαχειρίζεται το Ορυχείο και στελεχών της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Φλώρινας.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  1. Η οδική σύνδεση του Οικισμού της Αχλάδας με το επαρχιακό δίκτυο, θέμα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επίλυσή του, με το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων.
  2. Η πρόοδος στο θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και οι αποζημιώσεις, όπως επίσης και η προοπτική επέκτασής του και εφόσον το επιθυμούν οι κάτοικοι στο σύνολο της έκτασης.

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς έως τότε θα υπάρξουν τα απαραίτητα δεδομένα για την πορεία της αγοράς του λιγνίτη και της πώλησής του υλικού που βρίσκεται στο υπέδαφος της Αχλάδας από τον διαχειριστή του Λιγνιτωρυχείου.

Όλα τα παραπάνω προσδιορίζονται από την Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων.

Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για την Τ.Κ. Αχλάδας

Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για την Τ.Κ. Αχλάδας

fb-share-icon
Tweet


Πηγή
Author: Ελβίρα Γαλανάκη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα