Θεματικά εργαστήρια για την κλιματική κρίση από την Περιφέρεια Κρήτης. Για δημοσιογράφους και φορείς του τουρισμού τα πρώτα εργαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – Crete.gov.gr

Δύο θεματικά εργαστήρια για την κλιματική κρίση διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης Κινητικότητας που ξεκινά ενημερωτικές συναντήσεις για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Το πρώτο σεμινάριο απευθυνόταν σε δημοσιογράφους για την Κλιματική Αλλαγή και Δημοσιογραφία στην Κρήτη και το δεύτερο σε παράγοντες του τουρισμού και με θέμα τον βιώσιμο τουρισμό στην Κρήτη και την κλιματική αλλαγή.
«Λαμβάνουμε τη σχετική πρωτοβουλία καθώς  η Κλιματική αλλαγή θεωρείται σήμερα ως η κύρια παγκόσμια πρόκληση και μία από αυτές που επηρεάζουν το μέλλον της Ευρώπης και την καθημερινή ζωή και υγεία των ευρωπαίων πολιτών. Για την αντιμετώπιση του επείγοντα χαρακτήρα της, η ΕΕ έθεσε τον αναγκαίο στόχο της Κλιματικής Ουδετερότητας με κύριους και επιμέρους στόχους οι οποίοι φτιάχνουν ήδη το μέλλον της ΕΕ σε ένα νέο κοινωνικό, οικονομικό και νομικό περιβάλλον», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας Γιάννης Αναστασάκης.
Το κάθε εργαστήριο είχε διάρκεια 3 ωρών και έγινε από την Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και Πολιτικό Επιστήμονα Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη και τον συνεργάτη της Χρήστο Γούλα.
Η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία, δηλώνοντας πως «είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που εναρμονίζεται με τη σημερινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα, που φέρνει δηλαδή τον πολίτη και την τοπική αυτοδιοίκηση γύρω από ένα τραπέζι να συζητήσουν για το μεγάλο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τον φιλόδοξο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας».
Όπως τονίστηκε τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη σύμπραξη της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και η Κρήτη έχει ήδη μπει δυναμικά στην προσπάθεια αυτή.
Την Πέμπτη το απόγευμα 4- 7 ακολουθεί ένα ακόμα σεμινάριο για τους δημοσιογράφους στο Ηράκλειο ενώ θα γίνει ένα ακόμα την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 από τις 9:00 έως τις 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χανίων.

ΒΙΝΤΕΟ

Προηγούμενο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 3-7-2024


Πηγή
Author: Michalis Atsalakis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα