Τιμητική αναφορά στους προγόνους που μεγαλούργησαν και συγκίνηση στη θεία Λειτουργία του Αγίου Νικολάου στο Παλαιό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων – Δήμος Φυλής


Τιμητική αναφορά στους προγόνους που μεγαλούργησαν και συγκίνηση στη θεία Λειτουργία του Αγίου Νικολάου στο Παλαιό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων – Δήμος Φυλής
Γραμμή Δημότη: 15691

Με λαμπρές τιμές και κατανυκτικές ψαλμωδίες εορτάστηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Παλαιού Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου 2022, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Κρητικού.


Την πανηγυρική Θεία λειτουργία τέλεσαν με τις δέουσες τιμές ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής π. Τίτος Χρήστου και ο Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Παναγίας Γρηγορούσης και Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου, π. Άγγελος Κανέλλος.

Στην σύντομη αλλά ουσιαστική ομιλία του ο π. Τίτος επεσήμανε πως αυτή τη λειτουργία γίνεται για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ένα δεκαήμερο πριν το εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, προς τιμήν των προπατόρων μας που με κόπο και θυσίες δημιούργησαν τις όμορφες αυτές εκκλησίες του τόπου.

Πρόσθεσε επίσης, πως στόχος είναι, ο συγκεκριμένος εορτασμός να καθιερωθεί, προς τιμήν των προγόνων μας που μεγαλούργησαν και οι ψυχές τους αναπαύονται στο Ιστορικό Κοιμητήριο της πόλης των Άνω Λιοσίων και δίπλα σε αυτόν τον εμβληματικό Ναό, του Αγίου Νικολάου.

Please ensure Javascript is enabled for purposes of

website accessibility

Ψηφιακή Εργαλειοθήκη


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
37FollowersFollow

Τελευταία Νέα