«Της φύσης περπατήματα»: Διαδρομή πεζοπορίας και παρατήρησης στο αστρομονοπάτι του Δήμου Χανίων στα Κεραμιά

21.05.2024 | Ώρα δημοσίευσης: 14:51


Έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχή διοργάνωση του 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών- 260Kmemories, ο Δήμος Χανίων συνεχίζει τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της ενδοχώρας αλλά και των εναλλακτικών εμπειριών που μπορούν να βιώσουν ντόπιοι και επισκέπτες στον τόπο μας.

Έτσι, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 16:30, με αφετηρία την πλατεία Δρακώνας Κεραμιών, το αστρομονοπάτι του Δήμου Χανίων, «υποδέχεται» ξανά λάτρεις της περιπέτειας, σε μια ξεχωριστή διαδρομή πεζοπορίας & αστροπαρατήρησης.

Το αστρομονοπάτι, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, βρίσκεται στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμιών Χανίων και είναι μια βατή, κυκλική περιπατητική διαδρομή σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τέσσερα (4) σημεία – στάσεις αστροπαρατήρησης, αστροχάρτες και πληροφορίες στα ελληνικά και τα αγγλικά, για να γίνεται πιο εύκολος ο εντοπισμός των μεγάλων αστερισμών, όπως αυτών της Μικρής και της Μεγάλης Άρκτου, της Κασσιόπης και του Δράκοντος.

Πρόκειται για μια ειδυλλιακή διαδρομή, όπου ο επισκέπτης με τον απαραίτητο εξοπλισμό που μπορεί να προμηθευτεί από το σημείο εκκίνησης, έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει τον έναστρο ουρανό αλλά και να φωτογραφίσει τους αστερισμούς, σε μια περιοχή με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά φωτορύπανσης.


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα