ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «ΠΑΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ- ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 24 ΣΧΟΛΕΙΑ – Δήμος Δράμας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Δράμας στο 11ο Δημοτικό Δράμας, για τη συμμετοχή τους στις δράσεις ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2021-2022.

Στον προαύλιο χώρο του σχολείου, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, καθώς και το σχολείο με τη φωτογραφία της δράσης που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην πλατφόρμα, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα.

Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την αξιέπαινή προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές από 24 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες).

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά από 2.986 μαθητές:

  • Χαρτί: 2.325 κιλά
  • Πλαστικό: 403 κιλά
  • Μπαταρίες: 400 κιλά
  • Αλουμίνιο: 95 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 29.324 πόντων επιβράβευσης.

Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος , κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς παρά το σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αποδείξουν πως έχουν κάνει τρόπο ζωής την ανακύκλωση.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και το σύστημα ανακύκλωσης συσσωρευτών Combatt για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Τέλος ευχαρίστησε την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας, που ζύγιζε και παραλάμβανε τα ανακυκλώσιμα υλικά, φροντίζοντας τα σχολεία μας να παραμένουν καθαρά καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κος Εφραιμίδης έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Στην εκδήλωση βράβευσης παρευρέθηκε επίσης, η εκπρόσωπος του συστήματος ανακύκλωσης συσσωρευτών Combatt, κα Δαμίγου, η οποία συνεχάρη όλα τα σχολεία για την προσπάθεια τους.

“Την εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) κος Δημήτρης Παπασωτηρίου, ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το μέλλον με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την ανακύκλωση του Δήμου.”

Η υπεύθυνη του «Κάθε Κουτί Μετράει», Ειρήνη Τοπουζίδου μετέφερε το δικό της μήνυμα «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς και τους καθηγητές που συμμετείχαν σε αυτή την ουσιαστική πρωτοβουλία. Η παροχή των ειδικών κάδων για τη χωριστή συλλογή των κουτιών αλουμινίου και η επιβράβευση των καλύτερων προσπαθειών είναι το ελάχιστό που μπορούμε να κάνουμε για να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν. Κάθε κουτί που πηγαίνει στον σωστό κάδο εξοικονομεί ενέργεια και φυσικούς πόρους και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει ΔΥΝΑΜΙΚΑ  με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα