Υποδοχή φοιτητών από το πρόγραμμα ERASMUS στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων – Ανοικτή για επισκέψεις

05.02.2024 | Ώρα δημοσίευσης: 12:02


Φοιτητές από την Αυστρία, την Τσεχία και την Ρουμανία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS μέσω του Πολυτεχνείου Κρήτης και βρίσκονται αυτό το διάστημα στα Χανιά, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου την πατρική οικία των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά Χανίων, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας του Πολυτεχνείου, Χριστίνα Βουκουβαλίδη.                                                                                               

Τα μέλη των ξένων αποστολών υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, Δρακακάκης Ιωάννης και η Kaulich Elli, μέλος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη.                                                                                                                                             

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων αφού καλωσόρισε τους φοιτητές, έδωσε την σκυτάλη στην κ. Kaulich, η οποία πραγματοποίησε την ξενάγηση στην έκθεση «Μίκης Θεοδωράκης, 80 χρόνια» που περιλαμβάνει ντοκουμέντα από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».

Η έκθεση παρουσιάζεται στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, υπό την  καλλιτεχνική εποπτεία του Λευτέρη Λαμπράκη, όπου και θα παραμείνει για τους επόμενους μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα στη σχολική κοινότητα και όποιον άλλον επιθυμεί, να προσεγγίσει τον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του.

Την έκθεση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Παγκρήτιο Σύλλογο «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη» και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, έχει επιμεληθεί ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Δημήτρης Αντωνακάκης ενώ η έρευνα και η επιλογή του υλικού της έκθεσης ανήκουν στη Μουσικολόγο Βάλια Βράκα και τον Ιστορικό, Τάσο Σακελαρόπουλο.                                                                                                                               

Για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, η πατρική οικία των Θεοδωράκηδων είναι ανοικτή και προσβάσιμη κατόπιν συνεννόησης και προκράτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 28213-41613 ή μέσω e-mail στο: [email protected]


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα