Εκδηλώσεις

Η κορυφαία Ελληνίδα συνθέτρια Λίνα Τόνια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς.

Το κατώφλι του δημαρχείου πέρασε το μεσημέρι η συνθέτρια Λίνα Τόνια, η μοναδική Ελληνίδα που κατέκτησε τον τίτλο «Συνθέτρια της Χρονιάς 2020» από την Ένωση Αμερικάνων Μουσικών, Τραγουδιστών και Καλλιτεχνών  του Θεάματος.

Την κ. Τόνια προσκάλεσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης,  προκειμένου να την συγχαρεί για το νέο της έργο 55mmHg, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την πανδημία, αλλά και για τις διακρίσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού  το όνομά της φιγουράρει ανάμεσα στους εκατό σημαντικότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η Ελληνίδα συνθέτρια ανταποκρίθηκε θετικά στην ιδέα του κ. Δαρδαμανέλη να συνεργαστούν για την ανάδειξη της Καλαμαριάς, ελπίζοντας μάλιστα ότι θα δημιουργήσουν κάποιο νέο θεσμό στο κομμάτι του πολιτισμού και για το λόγο αυτό ανανέωσαν το ραντεβού τους.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, η  Λίνα Τόνια  ευχαρίστησε τον κ. Δαρδαμανέλη  και τόνισε ότι η Καλαμαριά έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και η ίδια ως κάτοικος της περιοχής, νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος της χάρισε μία υδρόγειο σφαίρα, γνωρίζοντας ότι είναι από τα αντικείμενα, στα οποία η συνθέτρια έχει ιδιαίτερη αδυναμία.


Πηγή
Author: Χαράλαμπος Σαπάτρας

Show More


Related Articles

Leave a Reply

Back to top button