Με ήχους, εικόνες και δράσεις θα γεμίσει η Ν. Πλαστήρα την Κυριακή

Χειρόφρενο θα  τραβήξουν τα αυτοκίνητα την Κυριακή 19/9/2021, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, την παραλιακή της Καλαμαριάς, η οποία θα πεζοδρομηθεί για μία ημέρα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021.

Ήδη ο Δήμος Καλαμαριάς έχει σχεδιάσει δράσεις προκειμένου να χαρούν μικροί και μεγάλοι τις βόλτες τους είτε πεζοί, είτε με τα ποδήλατά τους.

LINK

Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ, επικεφαλής εταίρος του ερευνητικού έργου CHANGE, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν τις δράσεις του έργου και να εξοικειωθούν με τη χρήση του ποδηλάτου, ως μέσω καθημερινής μετακίνησης, παρουσιάζοντας στις 11.00 π.μ., τα ηλεκτρικά ποδήλατα του έργου, που θα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πλαστήρα με Σκρα.

Μία ώρα αργότερα η Θεατρική Αγωγή του τμήματος Παιδείας και η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς θα παρουσιάσει στις 12:00 στην οδό Ν. Πλαστήρα, στο πάρκο της Πλατείας Σκρα, ένα θεατρικό παιχνίδι, για παιδιά άνω των 5 ετών, με διαδραστική δραματοποίηση ποιητικών κειμένων της Άννας Παπαδοπούλου με τίτλο: ” Από την πόλη έρχομαι”, σε διασκευή και επεξεργασία κειμένων της Δανάης Μαρίας Κοσμίδου και της Μαριάντζελας Κουνταρδά.

Στις 12:30 μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, θα παίξουν με φλάουτο, βιολί και κιθάρα διασκευασμένα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του  Δημοτικού Ωδείου, Χρήστο Βερνάρδο, κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, ενώ στις 18:30 το απόγευμα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Γιάννη Κούκα, θα παιανίσει κατά μήκος της Πλαστήρα.

Τέλος θα γίνει εικαστική παρέμβαση σε διάβαση της οδού Κολοτούρου, όπου θα δημιουργηθεί διάβαση τρισδιάστατης απεικόνισης 3D.


Πηγή
Author: Ιωάννης Γκαρμίρης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα