Αποκαλυπτήρια ψηφιδωτού με την μορφή της ΗΒΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ – Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Παρουσία του Βουλευτή του Νότιου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρο – σχολείο που επίσημα φέρει στο τίτλο του το όνομα της – τα αποκαλυπτήρια ψηφιδωτού, με την μορφή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Ήβης Αθανασιάδου.

Το ψηφιδωτό  φιλοτεχνήθηκε από τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Στόϊκο Βαγγέλη και την καθηγήτρια κα. Σιέμου Ελένη και τοποθετήθηκε μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, ως ελάχιστος φόρος τιμής και ενέργεια υψηλού συμβολισμού, για  να θυμίζει σε όλους, την θυσία της ηρωικής μαθήτριας.

Εκτός από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Πάνο Βασίλη, στην σεμνή τελετή παρέστησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ.κ.  Σουρή Θεοδώρα, Βλάχου Σοφία, Ζαφειροπούλου Χριστίνα, Αγαδάκου Ελένη, Πηγαδάς Κωνσταντίνος, Καρακώστας Δημήτρης, Χαντζιάρα Αγλαΐα, Δημητροπούλου Αμαλία και Τσέλιου Μαρία.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  σχολικοί σύμβουλοι και γονείς από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ενώ παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλος, ευχαρίστησε την διεύθυνση και τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου για την πρωτοβουλία τους και την φιλοτέχνηση του έργου και αναφέρθηκε στην ανάγκη τα παιδιά μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να αφυπνίζονται και να εμπνέονται με ιστορικές μορφές και σημαντικά γεγονότα της ιστορίας μας, τιμώντας παράλληλα την μνήμη και την προσφορά όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα.


Πηγή
Author: Ευάγγελος Ρίζος

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα