Αποκατάσταση των βανδαλισμών σε γκράφιτι στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Βύρωνα

Άρχισε σήμερα από συνεργεία του Δήμου Βύρωνα η διαδικασία καθαρισμού των γκράφιτι σε κάποια ΚΑΦΑΟ τηλεπικοινωνιών που υπέστησαν βανδαλισμούς τις τελευταίες ημέρες. Η δημοτική αρχή είχε προνοήσει ώστε μετά την ολοκλήρωση των γκράφιτι, να υπάρχει αντιγκράφιτι επικάλυψη των έργων αυτών, γεγονός που επιτρέπει και την αποκατάστασή τους.

 

Είναι δεδομένη η αγανάκτηση και η απερίφραστη καταδίκη των πράξεων αυτών που δεν αιτιολογούνται υπό το πρίσμα οποιουδήποτε  ιδεολογήματος. Τα γκράφιτι αυτά είναι καλλιτεχνικά έργα που έχουν στόχο να ομορφύνουν τις γειτονιές της πόλης μας. Η καταστροφή τους είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που δεν σχετίζεται με καμία θεωρία περί διαφορετικής άποψης ή αισθητικής και παραπέμπει σε αντιλήψεις και πρακτικές άλλων -σκοτεινών- εποχών.

 

Ο Δήμος Βύρωνα διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα αποκαταστήσει άμεσα τις δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών SpyLex Design και θα κινηθεί νομικά, με όσα μέσα διαθέτει, για να προστατεύσει τόσο το δημόσιο χώρο, όσο και τα έργα που έγιναν με πρωτοβουλία του Δήμου και χρήματα των πολιτών.


Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα