Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού της Βοϊβοντίνα στο Μουσείο Φωτογραφίας Καλεμκερή

Ενθουσιασμένη από το αρχείο και τις δράσεις του Φωτογραφικού Μουσείου Καλαμαριάς, εμφανίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού της Βοϊβοντίνα, Ντράγκανα Μιλόσεβιτς, κατά την ξενάγησή της από τον Πρόεδρο του Μουσείου, Παύλο Καλεμκερή.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα πολιτισμού, αλλά και  στην προοπτική συνεργασίας, του Φωτογραφικού Μουσείου Καλαμαριάς με το Μουσείο της Βοϊβοντίνα, στα πλαίσια του προγράμματος των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2022, μία προοπτική στην οποία εστίασε ιδιαίτερα η Διευθύντρια του μουσείου, Τιάνια Στάνκοβιτς.

 “Η φωτογραφία είναι ο φύλακας και ο μάρτυρας του χρόνου και ως εκ τούτου αξίζει μια θέση στο μουσείο μας”, είπε η κ. Μιλόσεβιτς.

LINK «Η πρόταση της Υπουργού μας τιμά, καθώς φαίνεται πως αναγνωρίζει την αξία της ιστορικής φωτογραφίας, στην οποία αποτυπώνεται η ανάδειξη της κληρονομιάς κρύβοντας σπουδαίες ιστορίες ανθρώπων και λαών» τόνισε ο κ. Καλεμκερής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, κος Θάνος Γιαννακός, ο Συνθέτης κος Γιάννης Αιόλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μίθριοι», κα Τζιδημοπούλου Φωτεινή, η Ιστορικός του Μουσείου Φωτογραφίας Καλαμαριάς, κα Βαλτοπούλου Πόπη, ενώ την κ. Μιλόσεβιτς πλαισίωναν ο Υφυπουργός Πολιτισμού Στάνισλαβ Ραντούλοβιτς,  η Διευθύντρια του μουσείου της Βοϊβοντίνα Τιάνια Στάνκοβιτς, η γραμματέας υπουργού, κα Ντράγκανα Κόλουντζιτς, ο αντιπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς” κος Σβέτοζαρ Ότιτς και στενοί της συνεργάτες.


Πηγή
Author: Ιωάννης Γκαρμίρης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα