Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη διοργανώνει την Τετάρτη συζήτηση για την ουσία και το μέλλον της Δημοκρατίας | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Αυτή την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, στις 16:00 (ώρα Ελλάδος),
ημέρα ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη διοργανώνει στην Αθήνα μία σημαντική συζήτηση για την ουσία και το μέλλον της Δημοκρατίας, με αφορμή την έκδοση ενός παιδικού βιβλίου με τίτλο «Κόκκινο και Μπλε» για τις αξίες της Δημοκρατίας, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ.

Το «Κόκκινο και Μπλε» είναι ένα βιβλίο που μέσα από τις απλές απορίες και παρατηρήσεις ενός παιδιού αναδεικνύει την ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Τη σημασία της συνύπαρξης και σύνθεσης για το κοινό καλό, που τονίζονται επίσης από τη λιτή μα εμπνευσμένη εικονογράφηση.

Το βιβλίο ταξίδεψε στη χώρα μας από τη Βενεζουέλα και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ σε συνεργασία με το WORLD HUMAN FORUM. Η παραγωγή του βιβλίου έγινε στην Ελλάδα σε χαρτί από βιώσιμα δάση και η έκδοση είναι δίγλωσση -ελληνικά και αγγλικά.

Το «Κόκκινο και Μπλε» διατίθεται στα βιβλιοπωλεία ή μπορείτε να το προμηθευτείτε ηλεκτρονικά στο https://store.fairead.net/nefeli/kokkino-mple.

Συζήτηση για τη δημοκρατία με αφορμή το βιβλίο

Με αφορμή την κυκλοφορία του παιδικού βιβλίου «Κόκκινο και Μπλε», το World Human Forum και οι Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ διοργανώνουν μια συζήτηση, την «Κόκκινη και Μπλε συζήτηση για τη Δημοκρατία», στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 (ώρα Ελλάδος), ανήμερα της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Διεθνείς ομιλητές από τον χώρο της εκπαίδευσης, των τεχνών, της επιστήμης και του ακτιβισμού θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση για τη σημασία της Δημοκρατίας, της εκπαίδευσης των νέων γύρω από σχετικά θέματα και τον ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας από εμάς, ως ενεργός πολίτης, στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Η εκδήλωση θα σχετιστεί συμβολικά με την Αθήνα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Περικλής Δουβίτσας, διευθυντής των εκδόσεων ΝΕΦΕΛΗ, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, ο Josh Ober, καθηγητής Κλασικών και Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, και ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τι είναι το World Human Forum

Το World Human Forum είναι μια μικρή ομάδα ατόμων από διαφορετικές αφετηρίες, πολιτισμούς και εμπειρίες ζωής με κοινή συνισταμένη την ανησυχία για την ανθρωπότητα και τη φύση.

Ο μη κερδοσκοπικός, μη θρησκευτικός μεταπολιτικός και ανεξάρτητος από μεγάλες εταιρείες και οικονομικά συμφέροντα οργανισμός διαθέτει τρία πολιτιστικά κέντρα: Ένα στο Παρίσι, ένα στο Βερολίνο και ένα ακόμη στους Δελφούς, στη χώρα μας.

Η ιδέα για το φόρουμ γεννήθηκε στις αρχές του 2015 από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και σε αυτή προσχώρησε σύντομα η Ειρήνη Παπαληγούρα. Έχοντας την ισχυρή υποστήριξη των οικογενειών τους, οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν με πυξίδα ένα νέο παράδειγμα, όπως προέκυπτε μέσα από την οικονομική, κοινωνική και οικολογική κρίση του 2008.

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα