Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς «συνόδευσε» φέτος με διαφορετικό τρόπο τον Επιτάφιο, παίζοντας τα πένθιμα εμβατήρια.

Τιμώντας την αποστολή της, που δεν είναι άλλη, αυτές τις Άγιες μέρες, από το  να συνοδεύσει τον Επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, έπαιξε τα πένθιμα εμβατήρια στο δημοτικό γήπεδο του Αριστοτέλη.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και μετά από ένα χρόνο απόστασης, εξαιτίας της πανδημίας, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα, 40 από τα 85 μέλη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου τους, Γιάννη Κούκα, έδωσαν χθες βράδυ το παρόν, στο κέντρο του δημοτικό γηπέδου, χωρίς την παρουσία κόσμου, προκειμένου να τιμήσουν την ημέρα. Ένωσαν τους ήχους των πένθιμων εμβατηρίων, με τον θρήνο των πιστών και δημιούργησαν κάτι μοναδικό.

Ευχές και συγχαρητήρια στους μουσικούς, με τα 35 πνευστά και τα 5 κρουστά, έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Θάνος Γιαννακός, που παρακολούθησαν την εκδήλωση.



Πηγή
Author: Χαράλαμπος Σαπάτρας

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα