ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ στο Παλαιό Φάληρο – Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Πρέπει να γνωρίσεις την πόλη σου για να την αγαπήσεις “ πιστεύει ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος και έχει απόλυτο δίκιο !

Στους Ιστορικούς Περιπάτους στο Παλαιό Φάληρο, από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη περπάτησαν μαζί μας, με ασφάλεια, περισσότερα από 175 άτομα κάθε ηλικίας.

Ακούσαμε ιστορίες για το Παλαιό Φάληρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά το κυριότερο είναι τα στοιχεία της προφορικής ιστορίας της πόλης μας που συνθέταμε σε κάθε περίπατο.

Οι συμμετέχοντες έβαζαν το δικό τους κομμάτι μνήμης που είχαν ζήσει, ακούσει και διαβάσει.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ,την διευθύντρια κα Ευαγγελία Κανταρτζή και τον δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο, που με μοναδικό τρόπο ¨παντρεύει¨ στην αφήγηση του στοιχεία από λογοτεχνικές, ιστορικές και άλλες πηγές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού , που μας έδωσαν την δυνατότητα να συμπεριλάβουμε και το μοναδικό μουσείο Θ/Κ Αβέρωφ στις ξεναγήσεις μας.

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε τους επόμενους θεματικούς περιπάτους, ευελπιστώντας ότι με την νέα χρονιά θα είμαστε όλοι υγιείς να συνεχίσουμε να περπατάμε στην πόλη μας.

 


Πηγή
Author: Ευάγγελος Ρίζος

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα