Τσάντες Uya: Οταν η λαογραφία συναντά την χρηστικότητα, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό [εικόνες] | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μπορεί η παράδοση και η λαογραφία να συνυπάρξουν με την σύγχρονη καθημερινότητα; Κι όμως, ναι, όπως αποδεικνύει ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, με τις χειροποίητες τσάντες του, με τα ιδιαίτερα σχέδια.

Πρόκειται για χειροποίητες τσάντες ώμου και σακίδια πλάτης, tote bags κ.α. με σχέδια εμπνευσμένα από την τεράστια ποικιλομορφία ελληνικών ενδυμασιών, κεντημάτων, ξυλόγλυπτων εργαλείων και κεραμικών.

Χρηστικές τσάντες εμπνευσμένες από την λαογραφία και την παράδοση

Το brand με το όνομα UYA γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2020, με σκοπό να προβάλει την πολιτιστική ταυτότητα που καταφέρνει να διατηρείται μέσα από το ελληνικό ένδυμα από τα προεπαναστατικά έως τα νεότερα χρόνια και να τη συνδέσει με τις καθημερινές ανάγκες του σήμερα, με έναν πιο pop και σύγχρονο χαρακτήρα.

Ο δημιουργός τους, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Ο δημιουργός τους, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Ο δημιουργός τους, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ερμηνεύει θέματα από την ελληνική λαογραφία μέσα από γραφιστικά σχέδια, φτιάχνοντας τις πιο παραδοσιακά σύγχρονες δημιουργίες:

«Όλη αυτή η ποικιλομορφία των μοτίβων που κυριάρχησαν από τα τέλη του 18ου έως τα μέσα του 20ου αι. με εμπνέει διαρκώς. Έψαχνα καιρό να εκφράσω και να αποτυπώσω κάπου δημιουργικά, με τρόπο σύγχρονο, το πάθος μου για την ελληνική λαογραφία κι ενδυμασία. Η ιδέα ξεκίνησε από μια πρακτική ανάγκη, χωρίς να κρύβεται κάποιο δομημένο επιχειρηματικό πλάνο πίσω από αυτή. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μια tote bag για προσωπική μου χρήση, κατέληξα να τη φτιάχνω μόνος μου, ακριβώς όπως την θέλω. Έπειτα ήρθαν οι ιδέες, στη συνέχεια οι δοκιμές και τελικά γεννήθηκε η UYA | ΟẎΓΙΑ».

γυναίκα με υφασμάτινη τσάντα

Πώς όμως επέλεξε το όνομά αυτό;

Όπως λέει ο ίδιος, «βασικός στόχος ήταν να προκύψει ένα όνομα που θα έχει άμεση ή έμμεση σχέση με το ένδυμα και θα συναντάται διαχρονικά στην Ελλάδα . Κατέληξα στο UYA | ΟΥΓΙΑ το οποίο όχι μόνο πληροί τα παραπάνω αλλά είναι και catchy στα αγγλικά»!

ούγια < οὔγια < ὤια ή ὠία < ᾤα ή ὄα
Η κατά μήκος παρυφή του υφάσματος και η ριγωτή διακόσμηση στο σημείο αυτό.

Τσάντες κρεμασμένες τσιγκέλια κρεοπωλείου

Στην παρούσα φάση διατίθενται δύο είδη τσάντας:

Shόldεr Hέrιtαgε Bαgs-
Χειροποίητες τσάντες από σκληρό, ανθεκτικό καραβόπανο, με τύπωμα και διακοσμητικά στοιχεία από βαμβάκι, μετάξι & μαλλί.
Σειρά με έντονη αναφορά στην ελληνική ενδυμασία και σε διάσταση που ξεχωρίζει.

Tόtεnεss Bαgs-
Υφασμάτινες τσάντες από 100% οργανικό βαμβάκι, με τύπωμα.
Κλασικές tote, εμπνευσμένες από την ελληνική λαογραφία με pop διάθεση.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος;

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, την κεραμική και τους παραδοσιακούς χορούς.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνος στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», ενώ υπήρξε επί σειρά ετών δάσκαλος χορού στο Λύκειο των Ελληνίδων.

Τσάντα με σχέδιο ένα τσαρούχι
Τσάντα με σχέδιο ένα τσαρούχι

Ανακαλύψτε τις τσάντες UYA | ΟẎΓΙΑ :
Eshop: uyacrafts.com
Instagram & Facebook: @uyacrafts

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα