ΕΛΠΕ: Δωρεά Οχήματος στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

Ένα σύγχρονο λεωφορείο 17 θέσεων, το οποίο θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών του “Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος” στη Θεσσαλονίκη, παρέδωσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2019, στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Στην αγορά του λεωφορείου συνεισέφεραν με τη συμμετοχή τους στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης “Μέγας Αλέξανδρος”, 110 εργαζόμενοι του Ομίλου με τις οικογένειές τους. Οι εθελοντές έτρεξαν με σύνθημα “Συμμετέχουμε και Προσφέρουμε” και η Εταιρεία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους, καταβάλλοντας 10€ για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν.

Στην εκδήλωση παράδοσης του οχήματος παραβρέθηκαν, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στον φετινό Μαραθώνιο τρέχοντας για καλό σκοπό,στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, καθώς και ο Πρόεδρος και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του “Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος”.

O Πρόεδρος «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» κ. Σταύρος Τσιφλίκης (αριστερά), παραλαμβάνει το κλειδί του οχήματος από τον Διευθυντή Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης κ. Χριστόφορο Αντώτσιο.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης κ. Χριστόφορος Αντώτσιος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος και ευχήθηκε η συγκεκριμένη προσφορά να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των συνοδών τους.

 

Λίγα Λόγια για τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος:

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος (www.down.gr) ιδρύθηκε το 1990 από 22 οικογένειες με την προτροπή της Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού. Είναι φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συνιστά την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Όραμα του Συλλόγου που διέπεται από τις αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας, είναι μια κοινωνία όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και παιδιά, εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενων του.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα