Αποκαταστάθηκαν όλες οι ζημιές από τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου – OTA VOICE

Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές που είχαν πρόσφατα προκληθεί από εκτεταμένους βανδαλισμούς σε τέσσερα (4) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου. Αυτή τη φορά η αναίτια και παράλογη επιθετικότητα ορισμένων ξέσπασε με μανία στο συγκρότημα του 7ο -10ου  Δημοτικού, όπου παραβιάστηκε η πόρτα και τα παράθυρα και έγιναν μεγάλες ζημίες στο εσωτερικό του. Στο 6ο Γυμνάσιο και στο 5ο Δημοτικό οι βανδαλισμοί «περιορίστηκαν» στην καταστροφή των εξωτερικών όψεων ενώ στο 4ο Γυμνάσιο, κατέστρεψαν τις βρύσες του σχολείου και τα φωτιστικά σώματα.  

Μόλις τον Ιούνιο του 2020 η δημοτική αρχή είχε πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης στο 12ο Δημοτικό και το 15ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου. Σημειώνεται ότι η ήταν 5η φορά μέσα σε χρόνο που πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εργασίες στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, το οποίο επανειλημμένως έχει βρεθεί στο στόχαστρο αγνώστων που καταστρέφουν με μανία τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του.

Η προσπάθεια ορισμένων να χαλάσουν την εικόνα των σχολείων με εκτεταμένους και διαρκώς επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς είναι αποκαρδιωτική, η δημοτική αρχή όμως βεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ομορφιά στους δημόσιους χώρους. 

«Ενώ τους τελευταίους μήνες έχει γίνει συστηματική και επίμονη δουλειά για να αλλάξουν όψη τα σχολεία μας, δυστυχώς ερχόμαστε συχνά-πυκνά αντιμέτωποι με ένα παράλογο κύμα βανδαλισμών, που μας αναγκάζει να επανερχόμαστε με εργασίες αποκατάστασης σε φρεσκοβαμμένα και ανακαινισμένα σχολεία. Είναι ακατανόητη η εκδικητική μανία ορισμένων απέναντι στο “ωραίο” και το “καλό”, ωστόσο έχουμε δεσμευτεί απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι έως ότου τελειώσει αυτός ο παραλογισμός, θα συνεχίσουμε να αποκαθιστούμε τις ζημιές και να φροντίζουμε τα σχολεία μας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη.

Τα σχολεία του Δήμου έχουν αλλάξει όψη

Θυμίζουμε ότι από το Μάιο του 2019, οπότε ξεκίνησε το μεγάλο έργο υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ – χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους- συνολικά 26 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου έχουν αλλάξει όψη.

Από την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, το Μάιο του 2020 μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί εκτεταμένες παρεμβάσεις σε δώδεκα (12) σχολικά συγκροτήματα. Οι εργασίες που γίνονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βάψιμο εξωτερικών όψεων έως τοποθετήσεις μονώσεων, ανακαινίσεις προκατασκευασμένων αιθουσών, τοποθετήσεις νέων και ανακαινίσεις τουαλετών.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα