Η έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποσόβησε τα χειρότερα στη Κορινθία από τον «Ιανό» – OTA VOICE

Προβλήματα στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας προκάλεσε η κακοκαιρία “Ιανός”, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια σε σπίτια και καταστήματα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Σε όλες τις περιπτώσεις έγινε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απάντληση των νερών.

Από φερτά υλικά, εξ άλλου, διακόπηκε και η κυκλοφορία στον δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο, ωστόσο συνεργεία της Π.Ε. Κορινθίας προβαίνουν σε καθαρισμό του οδοστρώματος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής -και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής- η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη μιας και η περιοχή ήταν προετοιμασμένη καθώς, από την περασμένη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, πάνω από 80 μηχανήματα έργου -τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και μισθωμένα από αυτή- προέβαιναν στον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων σε όλη την πυρόπληκτη περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης με ιδιαίτερη έμφαση επισήμανε ότι η έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας λειτούργησε αποτελεσματικά για το μεγαλύτερο μέρος της πυρόπληκτης περιοχής, καθώς τα όποια προβλήματα προέκυψαν μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεγχρεών, η οποία γειτνιάζει άμεσα με το βουνό που κάηκε τους περασμένους μήνες.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα