Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 στον Δήμο Φαρκαδόνας – OTA VOICE

Ο Δήμος Φαρκαδόνας για 6η συνεχή φορά,  θα δώσει το «παρών» στον διεθνή θεσμό  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες τις Ευρώπης (και όχι μόνο) από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στην χώρα μας στηρίζεται από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο θεσμός δίνει στους δήμους την ευκαιρία να αναπτύξουν στοχευμένες δράσεις και μαζί με τους πολίτες, να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις τους.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετείχε τα προηγούμενα έτη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με πολύ μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας έτσι πολλές Εθνικές και Ευρωπαϊκές Διακρίσεις (Golden Participant, Best City Award, CIVITAS Network Member).

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθούν κυρίως δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών  , με σεβασμό στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ,  για τις φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις, και για τον συνδυασμό μετακίνησης–φυσικής δραστηριότητας (ποδήλατο , πεζοπορία) και τα οφέλη αυτών στην  Υγεία.

Να τονιστεί ότι, ο Δήμος Φαρκαδόνας, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT III, με το έργο «Υγιείς Πόλεις», με αιχμή  το walkability (ενθάρρυνση βαδίσματος) σε κοινή δράση με τις Ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Προκειμένου να συνεχίσει και να εξελίξει τη σειρά των επιτυχημένων συμμετοχών, ο Δήμος μας αποφάσισε να συμμετέχει με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων και στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Οι δράσεις αναλυτικά θα περιλαμβάνουν

Διανομή και προώθηση της αφίσας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε δημόσιους χώρους, σε σχολεία κ.λπ.

Εθελοντική αιμοδοσία υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου Τρικάλων και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας.

«H Καθημερινή ζωή σε αμαξίδιο»

Ραδιοφωνικός διάλογος με άτομα με αναπηρία και ανταλλαγή εμπειριών σε καθημερινά θέματα κινητικότητας.

«Υγιείς πόλεις»

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα και Υγεία

«Zeroemission Day«

Παρουσίαση υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων από εταιρία αυτοκινήτων για την προώθηση των πράσινων μεταφορών και της βιώσιμης κινητικότητας.

«Ζωγραφίζοντας τον Edgar»

Εκτύπωση της μασκότ της εκστρατείας (Edgar) και της προώθησής της στους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων του Δήμου.

 «Μικροί οδηγοί»

Εργαστήριο για ασφαλές περπάτημα, ποδηλασία και πλήρη εκπαίδευση σχετικά με τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης και της κυκλοφορίας στους δρόμους, που διοργανώνεται σε συνεργασία με Σχολή Οδηγών.

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Ένα 3ωρο συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου της Φαρκαδόνας για τα μηχανοκίνητα οχήματα στα πλαίσια της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα