Κακοκαιρία Ιανός: Προειδοποίηση Meteo για κύματα 7 μέτρων στη δυτική Ελλάδα – Δείτε Live – OTA VOICE

Η κακοκαιρία Ιανός ήδη έχει χτυπήσει με έντονα καιρικά φαινόμενα  το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ το Meteo προειδοποιεί για κύματα 7 μέτρων λόγω του μεσογειακού κυκλώνα. Δείτε Live εικόνα από την κακοκαιρία.

To Meteo σε νέα ανακοίνωση του προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία Ιανός που είναι ήδη σε εξέλιξη και έχει πάρει τα χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα, θα δημιουργήσει κύματα 7 μέτρων στη Δυτική  Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, «σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήμα της Δ. Ελλάδας με κύματα το ύψος των οποίων θα φτάνει τα 7 μέτρα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη κυματισμού που ακολουθεί».

Δείτε Live την πορεία του Ιανού

Δείτε Live εικόνα από το Αργοστόλι

Δείτε Live εικόνα από το Ληξούρι

Δείτε Live εικόνα από το Λιμάνι του Φισκάρδου

Δείτε Live εικόνα από την Κουρούτα Ηλείας

Δείτε Live εικόνα από την Αμαλιάδα

Ο «Ιανός» έφτασε ήδη στη Ζάκυνθο ο μεσημέρι της Πέμπτης, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να γίνονται όσο περνάει η ώρα χειρότερα. Θυμίζουμε ότι σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» έχουν κηρυχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας , Αχαίας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς,  Ιθάκης  και Ζακύνθου λόγω της κακοκαιρίας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη.

Η εν λόγω κήρυξη αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις παραπάνω περιοχές από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στη Ζάκυνθο υπάρχουν ισχυροί άνεμοι και βροχή. Οι άνεμοι φτάνουν στα 9 μποφόρ, ενώ υπάρχουν ριπές που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. 

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας με τις 3 βασικές οδηγίες

«Ενόψει της επέλασης της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός» που θα πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας και λόγω της ισχυρής έντασης των φαινομένων, αλλά και της μεγάλης χρονικής διάρκειάς τους, καλούμε τους πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας  της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της  Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες».

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα