Κακοκαιρία: Πλημμύρισε η Φθιώτιδα, κινδύνευσαν άνθρωποι-Ζημιές στους Δήμους Λαμίας και Μακρακώμης – OTA VOICE

Έχει μετατραπεί σε ποτάμι ο δρόμος Λαμίας – Καρπενησίου. Κινδυνεύουν οδηγοί και επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα.

Το βίντεο που θα δείτε είναι από την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, στο ύψος του χωριού Λιανοκλάδι, το οποίο έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που είναι σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα όμως υπάρχουν και την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου που έχει μετατραπεί σε ποτάμι, καθώς επίσης σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής Λιανοκλαδίου (Στύρφακα, Ζηλευτό, Παλιούρι, Λουτρά Υπάτης).

Στο Λιανοκλάδι ο Δήμος σε συνεργασία με την Π.Υ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα που κινδυνεύουν, αλλά και κάποιους ηλικιωμένους. ώστε να τους μεταφέρουν στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου στο Λιανοκλάδι.

Το βίντεο είναι από την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου και το τράβηξε φίλος αναγνώστης του LamiaReport μέσα από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας:

Οι χείμαρροι παρέσυραν μαντριά και γεωτρήσεις. Κόπηκε ο δρόμος προς Τρίλοφο.

Σε ένα ατέλειωτο ποτάμι έχει μετατραπεί η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου από το ύψος του Λιανοκλαδίου μέχρι τη Μάκρη.

Οι Δήμοι Λαμιέων και Μακρακώμης αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα από το πρώτο κύμα του κυκλώνα «Ιανός» που σαρώνει τη χώρα από το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά τις διασώσεις ηλικιωμένων από τα χωριά κατά μήκος της εθνικής γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δώσουν διέξοδο στα νερά που έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα.

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο ύψος του Τυροκομείου «Ρούμελη» (φωτογραφία), ενώ το Γραμμενόρεμα έχει καταστρέψει το δρόμο στο Τρίλοφο το οποίο δε δύναται να προσεγγιστεί ούτε με JCB! Στο Τρίλοφο μάλιστα τα ορμητικά νερά πέρασαν μέσα από τη «Μαγδάρα» το χώρο που προοριζόταν πριν μερικά χρόνια για ΧΥΤΥ με ολοκληρωμένη μελέτη καταλληλότητας! Γενικά η κακοκαιρία φαίνεται ότι έπληξε όλη την κορυφογραμμή από το Τρίλοφο μέχρι τη Στύρφακα με τα δύο ενεργά ρέματα να κάνουν για μία ακόμη φορά τη μεγάλη ζημιά.

Στη Γραμμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ καταστράφηκε γεώτρηση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τρία καταστρεμμένα μαντριά.

Πηγή Lamiareport.gr

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα