Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για την Αττική – Ζητούνται αποτελέσματα με τα ισχύοντα μέτρα, αλλιώς πάμε για πολύ αυστηρότερα (video) | newsbreak

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων, πιο αυστηρών μέτρων στην Αττική, αναλόγως της επιδημιολογικής της εικόνας, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων στην Αττική, εξηγώντας ότι η εικόνα της είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού. «Υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων» εξήγησε.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και στην Πολιτεία, που αξιοποιεί τις συστάσεις των ειδικών και προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Είναι στον ίδιο άξονα και οι δύο πλευρές και το συνολικό πνεύμα είναι ομόφωνο. Οι διαφοροποιήσεις είναι σε λεπτομέρειες» ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι το διάστημα έπειτα από 15 ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αξιολογηθεί αν υπάρχει ελάφρυνση ή επιβάρυνση της διασποράς.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτακόπουλος έκανε λόγο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στα σχολεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας τους αν χρειαστεί. «Θέλω να πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, αναλόγως της εξέλιξης της επιδημίας» εξήγησε.

«Είμαστε σε μια σταθερά αυξανόμενη αύξηση όχι όμως εκθετική»

Από την πλευρά του, ο επιδημιολόγος, Τάκης Παναγιωτόπουλος μιλώντας για την… έκρηξη των κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα σχολίασε ότι «είμαστε σε μια σταθερά κρίσιμη κατάσταση».

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Είμαστε σε μια σταθερά αυξανόμενη αύξηση όχι όμως εκθετική δηλαδή κάθε μέρα να έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από την προηγούμενη, ούτε όμως και σε ύφεση εκεί είναι το στοίχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επιδημιολόγος εξήγησε πως αν μπούμε σε εκθετική κατάσταση τα πράγματα μετά δεν θα ελέγχονται καθόλου ενώ έκανε σαφές πως τώρα είναι η ώρα για πραγματικά ισχυρά μέτρα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους είναι και αυτή μέσα στην δέσμη μέτρων που μπορεί να εφαρμοστούν.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα