Με πόσα κρούσματα κορωνοϊού θα κλείνουν τα σχολεία – e-dimosio.gr

Για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στα σχολεία ενάντια στον κορωνοϊό μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εξηγώντας σε ποια περίπτωση θα κλείνει ένα τμήμα μαθητών και πότε θα κλείνει ολόκληρο το σχολείο.

«Mε ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών, ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο» είπε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Όπως εξήγησε η κ. Ζαχαράκη, κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς, θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαράκη.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το αν θα συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που τα σχολεία κλείσουν μαζικά.

Πηγή
Author: author

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα