Οι τροϊκανοί ξανάρχονται | newsbreak

Με τα καλύτερα λόγια για το λεγόμενο σχέδιο Πισσαρίδη μίλησε από το βήμα του συνεδρίου του «Economist», που διεξάγεται στο Λαγονήσι, ένας από τους ανθρώπους που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τα πιο σκοτεινά χρόνια της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τομέα Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντεκλάν Κοστέλο υπογράμμισε ότι η Κομισιόν συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τη στρατηγική για την ανάκαμψη που προωθεί η έκθεση Πισσαρίδη, με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ώστε να γίνει πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις, αλλά και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Επιβεβαίωσε κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί, με πρόσχημα τον ανασχηματισμό της οικονομίας για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, να φέρει από το… παράθυρο όσα δεν κατάφερε να επιβάλει η τρόικα στα οκτώ χρόνια παραμονής της στην Ελλάδα.

Αντικείμενο της παρέμβασης του κ. Κοστέλο στο συνέδριο ήταν η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για την ανάκαμψη των εθνικών οικονομιών, με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να επισημαίνει ότι η Κομισιόν είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση και υπάρχει ευρεία κατανόηση σε σχέση με την ατζέντα των βασικών «μεταρρυθμίσεων» και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις, ώστε να αρχίσει η μεταφορά κονδυλίων προς την Ελλάδα εντός του 2021 και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί ότι τα κράτη-μέλη θα επικεντρωθούν στις σωστές παρεμβάσεις και επενδύσεις. Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει γρήγορα συμφωνία για το μείγμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε η Ελλάδα να λάβει τα τεράστια κονδύλια, που αθροιστικά αντιστοιχούν περίπου στο 9% του ΑΕΠ της.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα