ΠΟΕΔΗΝ: Το «Αττικόν» όχι μόνο υπολειτουργεί, αλλά στις εφημερίες οι διάδρομοί του γεμίζουν ράντζα! | newsbreak

Αμέτρητα ράντζα και σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο «Αττικόν» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητά από το υπουργείο Υγείας να διορθώσει την κατάσταση «που είναι άκρως επικίνδυνη για τη διασπορά του ιού».

Όπως τονίζει, αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν ούτε χημειοθεραπευτικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες.
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για χαλασμένα μηχανήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. «Ο μαγνητικός τομογράφος είναι τρία χρόνια χαλασμένος, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, είτε σε άλλα νοσοκομεία για την εξέταση. Δεν υπάρχουν χρήματα στο νοσοκομείο για την επισκευή του», υποστηρίζει.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για τις εφημερίες του νοσοκομείου, καθώς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1.200 ασθενείς.
«Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Οι κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο τέσσερις τραυματιοφορείς στη βάρδια», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ψεύτικες εξαγγελίες

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι την επόμενη κάθε εφημερίας στους διαδρόμους του νοσοκομείου απομένουν διάσπαρτα περισσότερα από 100 ράντζα, γεγονός που αφενός δημιουργεί συνωστισμό και αφετέρου θέτει σε κίνδυνο τα υπόλοιπα περιστατικά. «Τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας δεν επιλύονται με τις επικοινωνιακές ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης», καταλήγει η ομοσπονδία.

(φωτό: αρχείο)

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα