Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Ιλίου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας – OTA VOICE

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιλίου, ενόψει της κακοκαιρίας “Ιανός”, η οποία αναμένεται να πλήξει και την Αττική, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου άσκηση ετοιμότητας, υπό τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτας Μηλιώνη, Τεχνικών Έργων Γιώργου Φερεντίνου και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οχήματα και μηχανολογικός εξοπλισμός (ασύρματοι πομποδέκτες UHF/VHF, αυτοκινούμενοι φορτωτές JCB, φορητές και σταθερές ηλεκτρογεννήτριες) ενώ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επάρκεια σε απορροφητικά και αδρανή υλικά. Επίσης, τονίστηκε ότι ο όλος ο μηχανισμός θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιλίου συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα εκδηλωθούν με ισχυρές καταιγίδες, μεγάλο όγκο βροχής και θυελλώδεις ανέμους μας βρίσκει σε αυξημένη επαγρύπνηση. Ήδη η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες και εργασίες, με βάση το Επιχειρησιακό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που έχει καταρτίσει ο Δήμος για την αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων. Είμαστε σε ετοιμότητα, θα κάνουμε ότι χρειαστεί και απαιτείται».

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα