«Εκτέλεση» από τα… έξι μέτρα: Χαριστική βολή σε χιλιάδες εργαζομένους οι νέοι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στην Αττική | newsbreak

Τα όρια υψηλού επιπέδου κινδύνου αγγίζει το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική που παρουσιάζει καθημερινά, πλέον, τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να καταστεί αναπόφευκτο να τεθούν από σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, σε ισχύ και νέα περιοριστικά μέτρα που θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του ιού στο λεκανοπέδιο.

Τα νέα αυστηρά μέτρα αναμένεται να δώσουν ένα ακόμη χτύπημα στην εστίαση, στον κλάδο της διασκέδασης και στους καλλιτέχνες. Χιλιάδες εργαζόμενοι των κλάδων καλούνται πλέον και στην Αττική να λειτουργήσουν κάτω από ένα ασφυκτικό περιβάλλον, που καθιστά αβέβαια την επιβίωση επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.

Έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη επιπλέον μέτρων μόνο για την Αττική, όπου μόνο χθες Τρίτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα άγγιξαν τα 200. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, υπάρχει αυξημένη επιβάρυνση και στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Έτσι, από σήμερα Τετάρτη, σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας και απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος. Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική για 14 ημέρες, ενώ τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θερινούς και χειμερινούς κινηματογράφους και θέατρα.

Μάσκες και σε ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων

Η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημοσίους και ιδιωτικούς, όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες- διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων και όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου.

Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές στο 50%, με απόσταση πάγκων τα τρία μέτρα και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας.

Τέλος, ορίζεται όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παραμένει σε ισχύ ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους και τα καταστήματα τροφίμων.

«Η αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αττική δείχνει μια ανησυχητική αντοχή στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας», επισήμανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα