Ενισχύεται σε μεσογειακό κυκλώνα ο Ιανός- Που θα κινηθεί σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα – OTA VOICE

Ενισχύεται σε Μεσογειακό Κυκλώνα βάση των τελευταίων στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,η κακοκαιρία «Ιανός», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου. Το φαινόμενο αποκτά σταδιακά έντονα χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα και αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα  από τα δυτικά την νότια Ελλάδα. Οι μετεωρολόγοι είναι συγκρατημένοι λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει το καιρικό φαινόμενο και δεν μπορούν να προσδιορίσουν επακριβώς πορεία και ένταση.

Η ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του «Ιανού» είναι περί τα 1.000 hPa και μέχρι το βράδυ αναμένεται να πέσει στα επίπεδα των 990 hPa, ενώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν, εκτιμήθηκαν από δορυφόρους στα 65 χιλιόμετρα ανά ώρα, δηλαδή περίπου οκτώ μποφόρ.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ο «Ιανός» θα κινηθεί ενισχυόμενος προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη ΒΔ Πελοπόννησο, όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Ωστόσο η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια.

Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο, είναι το Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η Κεντρική Στερεά, ενώ ηπιότερα άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Πέραν των μεγάλων υψών βροχής, ο «Ιανός» θα συνοδεύεται από σποραδικές καταιγίδες, ανέμους που κατά τόπους θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας (άνω των δέκα μποφόρ) και πολύ μεγάλο κυματισμό στη θάλασσα.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα