Η αγορά βλέπει οικονομικούς «εφιάλτες» κι ο Σταϊκούρας πανηγυρίζει για το «μαξιλάρι» | newsbreak

Πανηγυρίζει για άλλη μια φορά ο Υπουργός Οικονομικών για το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα, το λεγόμενο «μαξιλάρι», έχουν εκτοξευθεί στα 37,8 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Μιλώντας στο συνέδριο του «Economist», ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας είναι αποτέλεσμα της έγκαιρης λήψης από την κυβέρνηση ενός συνεκτικού πλέγματος στοχευμένων μέτρων και εξήρε το γεγονός ότι η ύφεση στην Ελλάδα ήταν στο -7,9% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 9%.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά και μη μέτρα που υλοποιούνται αναμένεται να φτάσουν ή να υπερβούν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ και επεσήμανε ότι «οι εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις είναι μπροστά μας», δίνοντας έμφαση στη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, με την υλοποίηση του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τον αναπροσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας προς ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα