Η «Θαλασσινή ηχώ» της Ζάννας Αρτέμη στην αίθουσα τέχνης Artshot-Sophia Gaitani | newsbreak

Η Ζάννα Αρτέμη είναι μία καταξιωμένη ζωγράφος, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από τα 14 της χρόνια φαινόταν η έφεση που είχε προς τη ζωγραφική.

Οι πρώτες της σπουδές ήταν στην γραφιστική και διακόσμηση, στην Σχολή Πρώην Καθηγητών Δοξιάδη (Α.Τ.Ε.Σ), ενώ το 1997 και για δύο χρόνια, έλαβε μαθήματα ζωγραφικής στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών της ΧΑΝ όπου πήρε την υποτροφία Ελένης Μποζώνη.

Παράλληλα συνάντησε τον ζωγράφο αλλά με λογοτέχνη Κωνσταντίνο Ρούτη, ο οποίος μάλιστα, έγινε και ο μέντορας της.

Η αγάπη της για τη ζωγραφική είναι ατελείωτη καθώς όπως αναφέρει και η ίδια: «Η ζωή μου χωρίς τη ζωγραφική είναι μισή».

Μερικές από τις ατομικές εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει είναι οι εξής:

  • Οκτώβριος 2015: 200
  • Μάϊος 2012: Ορειβάτες θαλασσών
  • Ιούνιος 2012: Mercourious
  • Σεπτέμβριος 2010: Νυν και αεί
  • Μάρτιος 2006: Κοντά στη μουσική

Η αίθουσα τέχνης Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ατομική της έκθεση από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, με τίτλο «Θαλασσινή ηχώ».

Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει: «Ο υπέρτατος θαυμασμός προς τον κόσμο της θάλασσας και το ασυνήθιστο αίσθημα που εκπέμπει η απεραντοσύνη, το μεγαλείο και η τραγικότητά της μαζί, ενέπνευσαν τη Ζάννα Αρτέμη να την απεικονίσει ζωγραφικά.

Ένας γνωστός/άγνωστος πλούσιος κόσμος αποκαλύπτεται μπροστά μας μέσα στο ζωγραφικό της Αρτέμη έργο με αστερίες, μικρά και μεγάλα ψάρια, χελώνες και άλλα όντα που συνυπάρχουν με την χλωρίδα και τη βιοποικιλότητα. Με αυτό τον τρόπο το έργο της εύλογα αποτελεί και μια αναφορά στο θέμα της θαλάσσιας οικολογικής καταστροφής και της εξαφάνισης του θαλάσσιου πλούτου από την ασυδοσία της υπεραλίευσης».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, 17:00 – 22.00

Θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οδηγίες για την προστασία από τον νέο κορονοϊό (Covid- 19),

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Τρίτη – Παρασκευή: 17.00 – 20.30
  • Σάββατο: 12.00 – 16.00

Ποια είναι η Ζάννα Αρτέμη

Η Ζάννα (1972) γεννήθηκε στην Αθήνα και οι πρώτες της σπουδές ήταν στην γραφιστική και διακόσμηση, στην Σχολή Πρώην Καθηγητών Δοξιάδη (Α.Τ.Ε.Σ) με καθηγήτρια στο σχέδιο, τη Χαρά Παρθένη.

Το 1997 και για δύο χρόνια, έλαβε μαθήματα ζωγραφικής στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών της ΧΑΝ όπου πήρε την υποτροφία «Ελένης Μποζώνη». Ταυτόχρονα συνέχισε τα μαθήματα της πλάϊ στον δάσκαλο Κωνσταντίνο Ρούτη.

Tον Απρίλιο του 2007 πήρε έπαινο στην Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, με το έργο της, «Γυμνή ψυχή μέσα στην πόλη».

Δίδαξε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου σε τμήματα ενηλίκων της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής, Τμήμα ΝΕΛΕ (2007-2010). Το 2010-11 παρακολούθησε μαθήματα ως ακροάτρια στο μάθημα του Γιώργου Καζάζη, «Γυμνό νυκτός» στην ΑΣΚΤ Αθηνών. Έργα της ανήκουν στην Alpha Bank και σε ιδιωτικές συλλογές.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: lamprina

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα