Μοναχούλης μασκοφόρος | newsbreak

Οι σκηνοθέτες της καθημερινότητάς μας έχουν φαντασία, έμπνευση και εκατομμύρια κορόιδα που δουλεύουν γι’ αυτούς

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η κυβέρνησις νοιάζεται για εμάς. Κόβει φλέβες! Μας έχει σαν παιδιά της – γι’ αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και το «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα». Πληρώνουμε τα λάθη των εθνοπατριών και των εθνομητριών μας, και μάλιστα με τόκο αλμυρούτσικο.

Η κυβέρνησις, που λέτε, ενδιαφέρεται για την υγεία μας και ειδικότερα μη τυχόν και τα κακαρώσουμε από κορονοϊό. Για τα άλλα, τροχαία (701 νεκροί το 2019), καρδιακά, αυτοκτονίες, καταθλίψεις, καρκίνοι, εγκεφαλικά, αυτοάνοσα κ.λπ., δεν της καίγεται ούτε καρφάκι ούτε καρφίτσα. Από κορονοϊό δεν θέλει να πάμε, κι ας μας θερίσει ο ανεπίστροφος απ’ όπου αλλού θελήσει. Γούστα είναι τούτα, ας μην τα σχολιάσουμε…

Με την έχθρα της κυβέρνησης προς τον κορονοϊό ερμηνεύεται κι αυτό το ωραίο εξτραδάκι περιοριστικό μέτρο που αποφασίστηκε για την Αττική. «Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς)».

Όσο και να το κάνεις, έχει μια κινηματογραφική αξία η επιβολή της χρήσης μάσκας σε ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους. Μπορείς να φανταστείς έναν μοναχικό δικηγόρο, άφραγκο, γκαντέμη, που έχει να κερδίσει δίκη από τον κατακλυσμό του Ωγύγου, να κάθεται μοναχούλης στο γραφείο του περιμένοντας έναν πελάτη που του είχε πει ότι μπορεί και να περνούσε για να του αναθέσει το διαζύγιο.

Φαντάσου τον μεσιέ χασοδίκη να φοράει τη μάσκα του, ως φανατικός νομιμόφρονας που είναι (αλλά και αρκετά μικροβιοφοβικός), και στο τέλος, έπειτα από πολλή υπομονή κι αναμονή, να υποδέχεται αντί για τον υποψήφιο πελάτη τον θυρωρό της πολυκατοικίας, ο οποίος θα του πέμψει ακόμα μία προειδοποίηση για τα απλήρωτα κοινόχρηστα. Αν ήταν κινηματογραφική σκηνή, θα έδιδε με υποδειγματικό, ποιητικό τρόπο το γελοίον και συνάμα το μάταιον του συλλογικού αλλά και ατομικού βίου. Τύφλα να ‘χουν ο Αγγελόπουλος, ο Μπέργκμαν, ο Κιούμπρικ.

Η μακρουλή μύτη του στρατηγού τσέπης Χαρδαλιά αφήνει τον ίσκιο της βαρύ βαρύ και στους ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους. Προσεχώς σε τουαλέτες, κρεβατοκάμαρες, σαλόνια, μπαλκόνια, αλώνια, ανώγια και κατώγια.

Πηγή
Author: Παναγιώτης Λιάκος

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα