Να διαλύσει το πακιστανικό «γκέτο» στη Μεσσαρά του Ηρακλείου παλεύει η Αστυνομία | newsbreak

Στον αριθμό- ρεκόρ των 110 προσαγωγών (!) κατέληξε η κολοσσιαία επιχείρηση που εξαπέλυσε η Αστυνομία για να βάλει τέλος στο «σκορποχώρι» που επιχειρούν να δημιουργήσουν χιλιάδες παράνομοι Πακιστανοί στη Μεσσαρά του Ηρακλείου!

Το τελευταίο διάστημα ανεξέλεγκτες ορδές Πακιστανών έχουν πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από κατοίκους που δεν αντέχουν να βλέπουν τον τόπο τους να μαραζώνει και να καταπατείται με τα καμώματά τους. Αποκορύφωμα του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί, ήταν η συμπλοκή της 29ης Αυγούστου, όταν ένας κάτοικος του Τυμπακίου ξυλολοκοπήθηκε άγρια από έναν Πακιστανό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νοκολαδάκη, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης– «μαμούθ» διαπιστώθηκε ότι μόλις 20 από τους 110 προσαχθέντες είχαν στην κατοχή τους τα νόμιμα έγγραφα που απαιτούνται για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής τους.

Στο Τυμπάκι βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, προκειμένου να συνομιλήσει με τους συμπατριώτες του για τις αναταραχές που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί καταγγέλλουν πως πέφτουν συχνά θύματα ρατσιστικής βίας από τους κατοίκους της περιοχής ενώ, όπως ισχυρίζονται, δεν είναι λίγες και οι φορές που τους επιτίθενται στο δρόμο και στα σπίτια τους. Μάλιστα, οι ταραχοποιοί έχουν το θράσος να καταγγέλλουν τους Έλληνες κατοίκους του νησιού, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους και την άμεση επέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, προκειμένου να στηριχθούν τα θύματα των επιθέσεων και να τους δοθεί άσυλο!

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής – ανάμεσά τους και κάποιοι με έντονη παρουσία στα κοινά – διαψεύδουν τους ισχυρισμούς αυτούς και ζητούν την άμεση απέλαση των χιλιάδων Πακιστανών προκειμένου, όπως λένε, να μην «ισλαμοποιηθεί η Κρήτη».

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν, οι συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών είναι τέτοιες που ευνοείται η μετάδοση της πανδημίας, καθώς διαμένουν ως και δέκα άτομα σε ένα σπίτι.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., έτοιμες να παρέμβουν έγκαιρα αν παραστεί ανάγκη, μια και το κλίμα μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών συνεχίζει να είναι πολεμικό. Πάντως, το εν λόγω περιστατικό είναι ένα ακόμα δείγμα της προκλητικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών «επισκεπτών», οι οποίοι επιχειρούν να επιβάλουν τα δικά τους άγρια πρότυπα συμπεριφοράς στη χώρα μας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα