Οι ειδικοί προειδοποιούν: “Ίσως φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα” – OTA VOICE

Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα, προειδοποίησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης,

«Με βάση τους υπολογισμούς θεωρούμε από το τέλος του Οκτώβρη λόγω της αλλαγής του καιρού και της αύξησης της μεταδοτικότητας του ιού επειδή αλλάζει το κλίμα και μιας σειράς από άλλους παράγοντες πχ ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης κλπ, αυτό μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο που μπορεί να φτάσει και να είναι εκθετική» είπε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είναι ένα θεωρητικό σενάριο. Εάν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αν είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε και τα 1000 κρούσματα ημερησίως ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι πιθανό εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί γιατί η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει την σημαντικότητα των μέτρων, εκτίμησε.

«Είναι η φάση της ανόδου της επιδημίας και είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε κλειστούς χώρους. Θέλει τεράστια προσοχή» είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ερωτηθείς για την έρευνα του ΑΠΘ και εάν ενδέχεται να φτάσουμε σε τετραπλάσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, είπε: «Παλεύουμε να συμμορφώσουμε το Rt, να το κατεβάσουμε κάτω από 1 παίρνοντας μέτρα. Η απόδοση των μέτρων φαίνεται από το Rt. Τώρα είναι οριακά κάτω από το 1, είναι στο 0,90. Δεν θέλουμε να είμαστε οριακά, θέλουμε να είμαστε σαφώς κάτω από 1 γιατί μην έχουμε τον κίνδυνο να το ξεπεράσουμε και να φτάσουμε στο 1,5 , το 1,10, που είναι για μια τέτοια επιδημία ένας άσχημος αριθμός».

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα