Ο Μπόρις Τζόνσον… μαντρώνει τη βορειοανατολική Αγγλία, για να «σώσει» τα Χριστούγεννα! | newsbreak

Και νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπου διαμένουν σχεδόν 2.000.000 κάτοικοι, στην απέλπιδα προσπάθειά του να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού εν όψει Χριστουγέννων!

«Ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα μπορέσει να απολαύσει τα Χριστούγεννα, είναι να είμαστε σκληροί αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο Βρετανός Πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ταμπλόιντ εφημερίδα «The Sun».

«Επομένως, εάν μπορέσουμε (…) να σταματήσουμε τη δεύτερη καμπούρα της αραβικής καμήλας, να ισοπεδώσουμε τη δεύτερη καμπούρα. Αραβική καμήλα ή (Βακτριανή) καμήλα; Δεν θυμάμαι ποια από τις δύο έχει δύο καμπούρες», συμπλήρωσε, θυμίζοντας στους αναγνώστες τις δηλώσεις του από το Μάρτιο, όπου, κατά το πρώτο κύμα της νόσου Covid-19, είχε χρησιμοποιήσει μια ακόμη μεταφορά αναφερόμενος στη μορφή της καμπύλης της επιδημίας, καθώς είχε δεσμευτεί να «ισοπεδώσει το σομπρέρο»!

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να σέβονται την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 6 ατόμων (περιλαμβανομένων παιδιών) στην Αγγλία, σε εξωτερικούς όπως και εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, τόνισε πως θέλει να αποφύγει ένα γενικό lockdown στη χώρα, το οποίο θα ήταν καταστροφικό για μια οικονομία ήδη αποδυναμωμένη από την πανδημία.

Από την Παρασκευή τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, από την Παρασκευή 18/09, σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις μελών από διαφορετικά νοικοκυριά, ενώ οι χώροι διασκέδασης θα παραμένουν κλειστοί μεταξύ 22.00 το βράδυ και 05.00 το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων. «Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους 100 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο», διευκρίνισε ο Χάνκοκ.

Να σημειωθεί πως οι νέες μολύνσεις στη Μεγάλη Βρετανία, την ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα θύματα από τη νόσο, καθώς αριθμεί σχεδόν 41.700 θανάτους, αυξήθηκαν απότομα. Πλέον, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων υπερβαίνει το όριο των 3000 εδώ και πολλές ημέρες, ενώ την Τετάρτη ξεπέρασε και το όριο των 4000.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα