Ο Moody’s χτυπάει τον Ερντογάν εκεί που πονάει: Υποβάθμισε 13 τουρκικές τράπεζες! | newsbreak

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 13 τουρκικές τράπεζες υποβάθμισε σήμερα Τετάρτη ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s!  

Όπως ανέφερε ο οίκος σε σχετική ανακοίνωσή του οι υποβαθμίσεις των 13 τραπεζών καθοδηγήθηκαν από την υποβάθμιση στις 11 Σεπτεμβρίου του αξιόχρεου των ομολόγων του τουρκικού δημοσίου στο Β2 από Β1 με αρνητικές προοπτικές. Η υποβάθμιση αυτή οδήγησε στη μείωση της οροφής για το αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Caa1 από Β3 και στη μείωση του αξιόχρεου των ομολόγων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1.

Παράλληλα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης τόνισε πως οι προοπτικές για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων και του χρέους όλων των τουρκικών τραπεζών που αξιολογήθηκαν παραμένουν αρνητικές, σε αντιστοιχία με τις αρνητικές προοπτικές που έχει το αξιόχρεο του τουρκικού κράτους.

«Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τους καθοδικούς κινδύνους που είναι σχετικοί με μία κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και σε περιορισμούς στις εκροές συναλλάγματος», πρόσθεσε.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα