Πατούλης: «Υποδεχόμαστε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με έργο και στοχευμένες δράσεις» – OTA VOICE

Στο πλαίσιο έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Με σύγχρονες υποδομές και έργο προχωράμε στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Με έμφαση στην αναβάθμιση του οδικού  δικτύου έχουμε δώσει προτεραιότητα στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών της Αττικής μας με εναλλακτικούς και οικολογικούς τρόπους.

Υποδεχόμαστε την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας με έργο και στοχευμένες δράσεις, έχοντας καθημερινή εικόνα για ό,τι συμβαίνει στην Αττική μέσω του νέου Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής το οποίο συμβάλλει αποτελεσματικά, τόσο στην αντιμετώπιση συμβάντων, όσο και στον σχεδιασμό και την εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Το Δεκέμβριο του 2019 παραδώσαμε τις σύγχρονες πρότυπες διαβάσεις πεζών σε Σύνταγμα και Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα έργο που, πέραν του ουσιαστικού του ρόλου, συμβολίζει την ανάπτυξη της Αστικής κινητικότητας στην Αττική, στέλνοντας ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης σε θέματα προσβασιμότητας που απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε 200 ακόμη σύγχρονες πρότυπες διαβάσεις που θα ενσωματωθούν στο συνολικό  έργο για την ανάπτυξη της αστικής κινητικότητας.

Το έργο και οι δράσεις μας

Το συνολικό έργο της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει την άμεση αποκατάσταση  των επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου και πιο συγκεκριμένα:

  • Φωτίζουμε τους δρόμους της Αττικής μας με σύγχρονα led φωτιστικά (ψυχρού φωτισμού) που προσφέρουν υψηλή ποιότητα λευκού φωτισμού, ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας και βελτιώνουν την εικόνα των κεντρικών οδικών αρτηριών του Λεκανοπεδίου  επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Τοποθετούμε σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε κεντρικά σημεία της Αττικής, ενώ παράλληλα ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τον στόλο των κρατικών οχημάτων της  Περιφέρειας Αττικής με ηλεκτροκίνητα οχήματα και οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μηδενικών ρύπων.
  • Ξεκινάμε έργα καθαρισμού και εξωραϊσμού όλων των υπόγειων διαβάσεων πεζών, των στηθαίων ασφαλείας σε κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά και πινακίδων σε όλη την Αττική.
  • Διατηρούμε καθαρό το οδικό δίκτυο από την παράνομη αφισορύπανση.
  • Βελτιώνουμε και συντηρούμε τις πεζογέφυρες και τις γέφυρες του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.
  • Αντικαθιστούμε τους παλαιού τύπου φωτεινούς σηματοδότες με νέους συγχρόνους  Led  φωτεινούς σηματοδότες χαμηλής τάσης, φιλικούς προς το περιβάλλον που προσφέρουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Ευαισθητοποιούμε και ενημερώνουμε καθημερινά τους χρήστες του οδικού δικτύου της Αττικής μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων για θέματα που αφορούν την αρμονική συνύπαρξη, την οικολογική οδήγηση και την οδική ασφάλεια. Σήμερα πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Κινητικότητας, το μήνυμα στις ηλεκτρονικές πινακίδες είναι «σεβόμαστε τους ποδηλάτες».
  • Χαράζουμε νέο δίκτυο ποδηλατόδρομων στην Αττική μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος.
  • Διαμορφώνουμε χώρους για την ανάπτυξη και την προώθηση  της εναλλακτικής μετακίνησης  στο πλαίσιο της ανάπλασης πάρκων και αλσών της Αττικής.
  • Διοργανώσαμε και θα συνεχίζουμε να διοργανώνουμε Πολιτιστικές δραστηριότητες για τους ποδηλάτες.
  • Τοποθετούμε πιλοτικά κάμερες ανίχνευσης της παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη για τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε τη σήμανση των ισόπεδων διαβάσεων πεζών.

 

 

 

 

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα