Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέο αποχετευτικό δίκτυο αποκτούν οι οικισμοί Κουκουναριές και Τρούλος στη Σκιάθο – OTA VOICE

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες δημοπράτησης που οδηγούν στην κατασκευή του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, στις Κουκουναριές και στον Τρούλο Σκιάθου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.730.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου. Περιλαμβάνει την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου Κουκουναριών και του συνολικού δικτύου αποχέτευσης Τρούλου με τα αντλιοστάσια και τους αγωγούς μεταφοράς προς το κεντρικό δίκτυο Κουκουναριών. Τα λύματα της παραλιακής ζώνη Κουκουναριών και Τρούλου θα οδηγούνται για επεξεργασία στην υφιστάμενη ΕΕΛ Κουκουναριών, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα.

«Η σημασία των έργων αποχέτευσης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον είναι σχεδόν αυτονόητη και καθοριστική για το επίπεδο διαβίωσης. Σε συνεργασία με το δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις τεχνικές υπηρεσίες και τη ΔΕΥΑ Σκιάθου δρομολογούμε ένα σημαντικό έργο για το νησί» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κορυφαία προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Δουλεύουμε εντατικά και μεθοδικά, για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα