Πρωθυπουργός Πακιστάν Imran Khan: «Στείρωση ή εκτέλεση για κάθε βιαστή» | newsbreak

Το Πακιστάν εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα το οποίο δυσχεραίνει την ζωή των γυναικών σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Το πρόβλημα αυτό είναι η συστηματική κακοποίηση των γυναικών που πολύ συχνά οδηγεί σε βιασμούς και σε δολοφονίες.

Την περασμένη εβδομάδα, μια μητέρα δύο παιδιών η οποία οδηγούσε τον αυτοκίνητο της σε έναν αυτοκινητόδρομο της Λαχόρης, σύρθηκε από το αυτοκίνητό της και βιάστηκε από δύο άνδρες που την απείλησαν με όπλα. Ένας εκ των δύο βιαστών συνελήφθη από την αστυνομία τη Δευτέρα στα πλαίσια γενικευμένης κατακραυγής από τον πακιστανικό λαό.

Τους εντόπισαν με δεδομένα από GPS

Η αστυνομία ανέκτησε δείγματα DNA από το τοπίο και χρησιμοποίησε δεδομένα GPS από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσει άτομα που βρίσκονταν στην τοποθεσία όταν συνέβη το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Η συγκλονιστική επίθεση προκάλεσε διαμαρτυρίες σε εθνικό επίπεδο και πολιτικοί της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αιτήματα για την παραίτηση αξιωματούχων καθώς και τη δημόσια εκτέλεση βιαστών στο Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ήθελε να καταδικαστούν οι βιαστές σε δημόσια εκτέλεση ή να υποβληθούν σε χημική στείρωση, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον βιασμό της γυναίκας στον αυτοκινητόδρομο της Λαχόρης. Ο Khan δήλωσε πως οι ένοχοι πρέπει να κρεμαστούν δημόσια, αλλά πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι του τον είχαν ενημερώσει ότι μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ένα προτιμησιακό εμπορικό καθεστώς που έδωσε στο Πακιστάν η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι πρότεινε προς το παρόν την εναλλακτική της χημικής στείρωσης για τους βιαστές.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Paul K

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα