Πώς θα κερδίζουν έκπτωση φόρου οι ιδιοκτήτες που συμφωνούν μείωση ενοικίων με τους ενοικιαστές

Ένα νέο σύστημα για τη διατήρηση των κουρεμένων ενοικίων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών καθώς την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου λήγει το υποχρεωτικό κούρεμα κατά 40% των ενοικίων στους κλάδους εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει καταλήξει στο σύστημα που θα εφαρμόσει για τη διατήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% των ενοικίων σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η εστίαση και ταυτόχρονα ετοιμάζει τις φοροεκπτώσεις που θα κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα συμφωνήσουν με τους ενοικιαστές τους σε μείωση των μισθωμάτων έως 40%.

Για κλάδους που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, όπως ο τουρισμός και η εστίαση και ενδεχομένως και για άλλους κλάδους, η παράταση της ρύθμισης θα είναι υποχρεωτική. Για όσο διαρκεί η υποχρεωτική μείωση των μισθωμάτων οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δικαιούνται επιστροφή φόρου ίση με το 30% των εισοδηματικών απωλειών που έχουν υποστεί.

Το μέτρο θα αφορά τις μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων και όχι τις κατοικίες και συγκεκριμένα εξετάζεται για τις περιπτώσεις που θα υπάρχει συμφωνία μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες ώστε να προχωρήσουν στη μείωση των ενοικίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες που θα συμφωνήσουν με τους ενοικιαστές τους στη μείωση των ενοικίων θα κερδίζουν έκπτωση φόρου. Το ποσοστό της έκπτωσης θα εξαρτάται από το ψαλίδι που θα συμφωνήσουν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές στο μίσθωμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΜΙΔΑ έχει προτείνει να καταργηθεί πλήρως η υποχρεωτική μείωση των ενοικίων κατά 40%, που εφαρμόζεται σήμερα και έως το τέλος Αυγούστου σε εστίαση, τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό και μεταφορές, και να συνεχιστεί η στήριξη 30% της απώλειας εισοδήματος για όσους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές συμφωνήσουν οικειοθελώς σε μειώσεις έως 40%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία περικυκλώνει την Κύπρο με Navtex και ερευνητικά πλοία

Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα