Το «ορφανό» του Σημίτη που βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ «δικαιώνει» τους εμπρηστές της Μόριας | newsbreak

Ο Αντώνης Λιάκος ξαναχτύπησε! Ένας από τους στυλοβάτες της «Σημιτικής Σχολής» του ενδοτισμού στη χώρα, που τώρα βρήκε φιλόξενη στέγη στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνει συστηματικά από τα κοινωνικά δίκτυα, προωθώντας απόψεις που μοναδικό στόχο έχουν να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο της προκλητικότητας.

Αυτή τη φορά ο… κεντροαριστερός καθηγητής, υπέρμαχος του εθνομηδενισμού, βρήκε «πεδίον νέας δόξης λαμπρόν» στη φωτιά της Μόριας. Με… βαρυσήμαντη ανάρτησή του δικαιώνει απολύτως τους εμπρηστές που βρίσκονται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες και ζητάει να τους βρούμε και δικηγόρους, ώστε να πέσουν στα μαλακά! Και όλο αυτό, επειδή, όπως λέει, αυτό επιτάσσει το… δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον!

Ιδού πώς το γράφει:

«Αν ήμουν 16-17 χρόνων, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για την ανάρτησή του ζήτησε η Ελληνική Λύση, υποστηρίζοντας ότι «οι δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λιάκου δεν συνιστούν πολιτική, αλλά ποινικά κολάσιμη ενέργεια».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία ζητά τη διαγραφή του Αντώνη Λιάκου από τον Αλέξη Τσίπρα, απαντά με δήλωσή του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτησή μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα ‘κάψτε την Μόρια’, ή ‘κάνατε καλά που την κάψατε’, ούτε την επικροτούσα», δηλώνει ο Α. Λιάκος, εξηγώντας ότι θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. «Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες», καταλήγει.

Ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει διατελέσει και επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία επί υπουργίας Νίκου Φίλη, σύντροφος της Μυρσίνης Ζορμπά που βολεύτηκε στο υπουργείο Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πρώτη φορά που υποστηρίζει «εκκεντρικές» απόψεις.

Δεν πάει πολύ καιρός που σε άρθρο του για τον Μακεδονικό Αγώνα προέβη σε μια αυθαίρετη, απόλυτα χοντροκομμένη και ανόμοια σύγκριση σφαγών των αμάχων που υποτίθεται ότι έγιναν στη διάρκεια του Αγώνα για την απελευθέρωση της υπόδουλης Μακεδονίας με αυτές που πραγματικά έγιναν στο Ιράκ και στη Συρία, επιχειρώντας χωρίς καμία ιστορική αντιστοιχία να ταυτίσει τους θρυλικούς Μακεδονομάχους με τους «φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ», δηλαδή τους τζιχαντιστές.

Δείγματα γραφής είχε δώσει διαχρονικά. Ήταν υπέρμαχος του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, ενώ όταν τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, φρόντισε για την επιλεκτική απουσία από το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού των Ολοκαυτωμάτων στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο, των μαζικών εκτελέσεων πατριωτών στην Καισαριανή και του Μπλόκου της Κοκκινιάς, μη τυχόν και περάσουν στη συνείδηση των μαθητών «ηρωικά πρότυπα» πατριωτικής αντίστασης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα