Δήμος Καλαμαριάς | Ελεύθερη η Μεταμορφώσεως από τις λαμαρίνες του Μετρό

Μετά από αρκετά χρόνια κατάληψης από λαμαρίνες της εργοταξιακής κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Μεταμορφώσεως, που δημιουργούσαν σοβαρό θέμα προσβασιμότηταςάνοιξε, τελικά, χθες το μεσημέρι, η οδός Μεταμορφώσεως και επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς η κυκλοφορία αυτοκίνητων και πεζών.

Από νωρίς, χθες το πρωί, συνεργεία άρχισαν τις εργασίες αφαίρεσης των λαμαρινών, οι οποίες αλλάζουν την εικόνα, δημιουργώντας προσδοκίες αναζωογόνησης της περιοχής και καθιστώντας αποτελεσματική τη λειτουργία της. Θα παραμείνουν, ωστόσο, για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα οι λαμαρίνες, που περικλείουν την είσοδο του σταθμού.

Σε ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια του ιστορικού κέντρου της πόλης, στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Πόντου, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, του Διευθυντή Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης, Μιλτιάδη Μπούγαλη, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο, Νίκο Ταχιάο, λόγω της απουσίας του στην Αθήνα, της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλίας Παντελίδου, της Γενικής Γραμματέως, Ελένης Φύκα, καθώς και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, Δημήτρη Μηλιάδη, δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Μεταμορφώσεως, η οποία παρέμενε κλειστή, λόγω των έργων του μετρό και, συμβολικά, τη διέσχισε πρώτος ο Δήμαρχος με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.

Η απελευθέρωση της περιοχής από τις λαμαρίνες, που έκρυβαν τις προσόψεις των καταστημάτων και δυσκόλευαν αρκετά τους πολίτες, πεζούς και οδηγούς στην κυκλοφορία τους, δίνει βαθιά “ανάσα” τόσο στους καταστηματάρχες της περιοχής, που δραστηριοποιούνται πέριξ αυτής, όσο και στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Να σημειωθεί ότι, στο εξής, οι οδηγοί των οχημάτων, προερχόμενοι από τις οδούς Πόντου και Αιγαίου, θα μπορούν, πλέον, να φθάνουν στο κέντρο της Καλαμαριάς μέσω της οδού Μεταμορφώσεως, ενώ επανέρχεται ξανά και η διέλευση του λεωφορείου της αστικής γραμμής 6 Καλαμαριά – Βενιζέλου.

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς

«Η σημερινή μέρα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για την Καλαμαριά. Καταφέραμε, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και σχεδιασμό, να ανοίξουμε, ένα σχεδόν χρόνο νωρίτερα, την οδό Μεταμορφώσεως, η οποία, καθώς παρέμεινε κλειστή, δημιουργούσε πρόβλημα στα καταστήματα. Σήμερα, με την επανέναρξη της κυκλοφορίας, επανέρχεται η κανονικότητα στην καθημερινότητά μας και θα μπορέσουν να ανασάνουν τα καταστήματα της περιοχής σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο».

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συντελεστές του Υπουργείου Υποδομών και την Αττικό Μετρό για τη συνεργασία και τη στήριξη μέχρι σήμερα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή
Author: Despoina Dailiani

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα