Επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη σε δύο υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, στη Θεσσαλονίκη – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη και τον Α` Υποδιοικητή κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, μετέβησαν σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκαν το κεντρικό κτίριο του e-ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους και το υποκατάστημα στην Πύλη Αξιού.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους του e- ΕΦΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφτήκαμε τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ. Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο Κέντρο Ανακεφαλαίωσης που φτιάξαμε και διαπιστώσαμε την πολύ μεγάλη πρόοδο στην εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων. Πάνω από 1100 εκκρεμείς συντάξεις εκκαθαρίστηκαν σε λιγότερο από ένα μήνα. Είναι πανελλήνιο ρεκόρ αυτό για τον ΕΦΚΑ.

Πάμε τόσο γρήγορα που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε εκκαθαρίσει το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από τις αρχές του επομένου έτους θα αρχίζουμε να εκκαθαρίζουμε τις εκκρεμείς συντάξεις για την υπόλοιπη Μακεδονία. Ήταν μια πρωτοβουλία που λάβαμε επί δικής μου θητείας, εγκαινιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και πάει πάρα πολύ καλά.

Παράλληλα, ήρθαμε εδώ στο υποκατάστημα στην Πύλη Αξιού για να διερευνήσουμε τα αιτήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την συμβολή μας ως ΕΦΚΑ στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του ΣΔΙΤ για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν είναι διατεθειμένος να παράσχει χείρα βοηθείας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε:

«Πάντα λέω σε όλους τους συνεργάτες μου ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι μία. Τα Υπουργεία δεν είναι εχθροί μεταξύ τους, είναι τα κομμάτια του ίδιου οργανισμού».


Πηγή
Author: [email protected]

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα