Με αργούς ρυθμούς η μετεγκατάσταση χιλιάδων παράνομων μεταναστών στο Καρά Τεπέ- Σε νευρική κρίση η Λέσβος – OTA VOICE

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον Καρά Τεπέ με στόχο να οδηγηθούν στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στην περιοχή πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες που παραμένουν στους δρόμους, για 10η ημέρα μετά τον εμπρησμό από Αφγανούς, που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας. Έως και χθες το βράδυ στη νέα δομή είχαν μπει περίπου 5.000 άτομα από τους 12.000 συνολικά άστεγους που έχουν καταλάβει δρόμους και χωράφια.

Από το πρωί, τουλάχιστον 1000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην πύλη της νέας δομής περιμένοντας να μπουν, να αρχίσει η ταυτοποίηση τους, να ελεγχθούν υγειονομικά και να οδηγηθούν στις σκηνές τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς κοιμήθηκαν έξω από τη νέα δομή περιμένοντας να ανοίξει.

Η κατάσταση στο νησί παραμένει εφιαλτική , η περιοχή του Καρά Τεπέ όπου στεγάζονται πολλές επιχειρήσεις έχει μετατραπεί σε υπαίθριο καταυλισμό με την υγειονομική βόμβα να απειλεί την δημόσια υγεία.  Την ίδια ώρα αρχές και κάτοικοι εκδηλώνουν σφοδρές αντιδράσεις για την εξέλιξη να δημιουργηθεί μια νέα Μόρια, στο Καρά Τεπέ , ενώ δηλώνουν πως δεν έχουν καμιά απολύτως εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (όπως και στην προηγούμενη) γιατί έχουν ακούσει το αφήγημα της αποσυμφόρησης της Λέσβου πολλές φορές.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα