Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, πρώτη μέρα της νέας του περιοδείας στη Δυτική Μακεδονία

27/05/2024

Αθήνα, 27 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, πρώτη μέρα της νέας του περιοδείας στη Δυτική Μακεδονία

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, τη νέα τριήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτο σταθμό τα Γρεβενά. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου ενημερώθηκε από τη Διοικήτρια του νοσοκομείου Ευτυχία Καπάτου για τα τρέχοντα ζητήματα, τις προοπτικές και τους τρόπους αποτελεσματικότερης λειτουργίας του νοσοκομείου. Παράλληλα, επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καθώς και της κατασκευής Παιδιατρικής Κλινικής, έργα που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος, ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Τσακνάκης.

Μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Οι αποστάσεις δεν επιτρέπουν να παίζεις, εδώ πρέπει να έχεις ένα νοσοκομείο που να λειτουργεί, για να μπορεί να παρεμβαίνει σε πρώτο χρόνο όταν χρειάζεται. Αν υπάρξει κάτι πιο πολύπλοκο, τηρώντας πάντα τους υγειονομικούς κανόνες, να γίνεται μεταφορά σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Αλλά σε πρώτο χρόνο, ο φύλακας της υγείας της ευρύτερης περιοχής είναι αυτό το νοσοκομείο και δεν μπορεί να μην λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στη Σιάτιστα όπου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε το Δημαρχείο.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Υγείας ήταν το Δημαρχείο της Κοζάνης, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, αντιδήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ως προς τα ζητήματα ευρύτερα του υγειονομικού χάρτη Δυτικής Μακεδονίας, θα περιμένω την Περιφέρεια να ολοκληρώσει τη μελέτη που κάνει. Έχω πει ότι δεν θα νομοθετήσω χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας εδώ. Πιστεύω ότι είμαστε σε μία φάση μετάβαση του ΕΣΥ με πολλές μεταρρυθμίσεις. Θα χρειαστεί λίγο διάστημα για να αφομοιωθούν, αλλά θα δείξουν τη χρησιμότητά τους. Είμαι γενικά αισιόδοξος ότι με τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε το σύστημα θα αρχίσει πάλι να αποδίδει καλύτερα τα επόμενα χρόνια».

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συνεχίσει αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου έως και Τετάρτη 29 Μαΐου, την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, με επισκέψεις στους νομούς Ημαθίας, Καστοριάς και Φλώρινας.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από την 1η ημέρα περιοδείας σε Γρεβενά & Κοζάνη


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα