Συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης συμμετείχε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Όμιλος Τεχνητής νοημοσύνης – AI Catalyst».

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και δήλωσε ότι «η χώρα προπορεύεται στις εξελίξεις και εν αναμονή έκδοσης Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη, έχουμε ήδη θεσπίσει διατάξεις για την προώθηση της ανάπτυξης και την ασφαλή αξιοποίηση των τεχνολογιών της, με τον Ν. 4961/2022».

Ο Υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης τόνισε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας σε ό,τι αφορά το πεδίο της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας και στην ικανοποίηση των εργαζομένων από την εργασία τους. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διευκολύνονται και να απαλλάσσονται από κουραστικές, χρονοβόρες και επικίνδυνες εργασίες και θα μπορούν να αξιοποιούν ακόμη πιο παραγωγικά τον χρόνο στην εργασία τους, κάτι που θα αποβαίνει προς όφελος και των επιχειρήσεων».

Κλείνοντας ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στον χώρο εργασίας και για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις πρέπει από τώρα να ενισχύουν διαρκώς τις δεξιότητες των εργαζομένων τους, τις οποίες η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αναπαράγει, όπως η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία, η συνεργασία και η ηγεσία».


Πηγή
Author: [email protected]

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα